Kaikki pitävät kurpitsoista

Kurpitsoilla saat luotua syystunnelmaa kotiisi. Voit käyttää kurpitsaa sisustuselementtinä joko sellaisenaan tai yhdistää sen kauniiseen asetelmaan. Monenlaisesta sisustustyylistä pitävät ja kaikenikäiset voivat luoda omannäköisen sisustuksen kurpitsojen avulla.

Luonnollista kauneutta

Sisustaminen erilaisilla luonnosta kerätyillä elementeillä on suositumpaa kuin pitkään aikaan. Sekä jokamiehenoikeuksilla kerätyt asiat, kuten oksat ja kävyt ovat kauniita, mutta myös itse kasvatetut tai hankitut kukat ja kasvit tuovat luonnon sisätiloihin. Monille luonnolliset asiat sisätiloissa merkitsevät yhteyttä luontoon, saavat rentoutumaan ja hyvälle tuulelle omassa kodissa. Erilaiset kurpitsat sopivatkin hyvin tähän luonnonläheiseen tyyliin ja tuovat etenkin syksyn aikaan sadonkorjuutunnelmaa jokaiseen kotiin.

Kurpitsa on näyttävä elementti

Jo yksittäinen iso kurpitsa tuo ajatuksen lähestyvästä syksystä ja kesän lopusta. Se saa silti kauneudellaan hyvälle tuulelle ja ilostuttaa kylään tulijan vaikka heti sisäänkäynnin yhteydessä. Voit myös asettaa kurpitsan postilaatikon vierelle ilahduttamaan postinkantajaa sekä ohi kulkevia ihmisiä. Lisää näyttävyyttä saat, kun hankit useampia kurpitsoja ja teet niistä kauniin ryhmän. Voit toki tehdä kurpitsoista lyhtyjä ja valaista niiden sisään asettamien kynttilöiden avulla vaikka sisäänkäyntisi portaat. Halloweenin aikaan on tapana kaivertaa kurpitsaan erilaisia kasvoja, mutta jos halloween ei ole juttusi, voit käyttää kurpitsoja koristeena aivan sellaisenaan.

Erilaisissa asetelmissakin kurpitsat tulevat esille kauniisti. Voit yhdistää kukkia, viherkasveja, syksyn lehtiä, ja kiviä kokonaisuudeksi vaikka rustiikkisen tarjottimen päälle ja syksyinen asetelma on valmis. Lisää vielä eri pituisia kynttilöitä tai vaikka ledivalonauha asetelmasi ympärille näyttävyyden lisäämiseksi.

Lapsetkin rakastavat kurpitsoja

Lapset rakastavat usein kurpitsojen kanssa askartelua. Isommat lapset voi jo ehkä ottaa osaksi kurpitsojen kaiverrusta ja tehdä vaikka kilpailun siitä, kenen kurpitsa on kaikkein pelottavin. Kuitenkin pienempien lasten kanssa kurpitsojen käsittely voi olla haastavaa. Niiden kuori on kovaa ja kaiverruksessa käytettävän veitsen tulee olla terävä, mikä saattaa aiheuttaa vaaratilanteita. Tässä aikuisen kannattaakin olla apuna. Kurpitsalle voi toteuttaa kasvot myös piirtämällä, mikä onkin helpompaa pienten lasten kanssa. Anna isompien kaivertaa kurpitsansa ja aseta niihin sisälle led-kynttilä. Pienemmät voivat piirtää tussilla silmät ja suun omille kurpitsapäilleen. Käytä vedenkestävää tussia, mikäli teet asetelman ulkotilaan.